Välj en sida

Våra får

Våra får hanteras och sköts omsorgsfullt på daglig basis så att dem har det så bra som det bara går. Vi tror på att får mår bäst utomhus och tillhör därför det fåtalet fårgårdar som låter djuren gå fritt ute året runt. Det ger en mycket bra grundkondition hos alla våra djur, ingen trängsel vid maten och total frihet att utöva sitt behov av rörelse och val av sovplats. Under den kalla årstiden har vi i Sverige krav på vindskydd vilket självklart finns tillgängligt för alla djur, trots att våra får föredrar att sova under bar himmel. Vid lamning kan tackan själv gå undan och lugnt välja ut sin plats för lamning. Våra tackor är mycket vana vid oss och störs inte av att vi vandrar genom lamningshagen med jämna mellanrum, många kommer fram för att hälsa medan andra hellre iakttar på avstånd – precis som vi är även får individer.

Vi vill gärna att gräset och annan växtlighet ska vara fårens huvudföda och vi arbetar mycket med våra marker för att kunna tillhandahålla en så näringsrik föda som det bara går på naturlig väg. Våra lamm växer av den anledningen långsammare än ett  framavlat  som ska gå  köttproduktion. Våra lamm får därför en annorlunda köttstruktur samt mindre fett. Även skinnet får en helt annorlunda kvalitet.  Vår ambition är inget lamm här föds för att gå till slakt, samtliga lamm föds med ambitionen att det ska bli ännu ett fint får som kan föra aveln i Sverige vidare. Den visionen är svår att upprätthålla av förklarliga skäl  som vi inte råder över. Vissa lamm föds även med dem bästa livsförutsättningarna med bettfel, skeva ben/klövar eller andra åkommor som inte bör avlas vidare på och av den anledningen finns det även möjlighet att köpa kött och skinn av oss. Vi vill ju att hela djuret ska användas inte minst ur ett miljöperspektiv.

Köp kött!

Lammfärs

Innanlår

Rulle

Ytterfilé

Beställ kött!

Beställ så här:

Här kommer man inom kort kunna beställa och köpa kött resp skinnprodukter av oss. Vill du handla redan idag är du välkommen till vår gårdsbutik med självbetjäning som har öppet mellan 08.00-18.00 mån till sön. Adressen är Södra Virestads byaväg 32, 23191 Trelleborg. Handla det du vill på egen hand och betala med swish. All nödvändig information finns i gårdsbutiken. Vi reserverar oss för att produkter ibland kan vara slutsålda. Vid frågor använd kontaktformuläret nedan så återkommer vi. Vi finns även på tfn om ni undrar något på plats. Tfn 0708 50 85 87.

 

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google
  Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Prislista

  Lammfärs 220 kr/kg
  Innanlår 300 kr/kg
  Ytterfilé 500 kr/kg
  Rulle 300 kr/kg
  Leg 220 kr/kg
  Marinerat innanlår 350 kr/kg
  Grillspett 300 kr/kg
  Chorizo 300 kr/kg
  Naturell burgare 4 st 150 kr/st
  Krydd burgare 4 st 180 kr/st
  Ölkorv  50 kr/förp
  Rökt rulle 600 kr/kg
  Grytbitar 250 kr/kg
  Entrecote 400 kr/kg
  Racks 470 kr/kg
  Kotletter 340 kr/kg
  Urbenad stek 350 kr/kg
  Rostbiff 320 kr/kg

  väståkra lantbruk

  Södra Virestads byaväg 32
  231 91 Trelleborg
  0708 50 85 87
  info@vastakra.com